Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes-áfonyás muffin (tojásmentes)

Hozzávalók

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
  • 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
  • 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db vaníliarúd (kikapart belseje)
  • 6 ek kókuszzsír
  • 1 bögre víz (vagy egy picit több, amennyit a tészta felvesz)
  • 3/4 bögre áfonya

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat és a vaníliát egy tálban összekeverjük. Hozzáöntjük a kókuszzsírt és a vizet. Figyeljünk rá, mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. Lágy mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni.
    2. Hozzákeverjük az áfonyát, majd a tésztát a muffin formákba adagoljuk. (Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.)
    3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.

    ALMÁS-MOGYORÓS ZABPELYHES SÜTI>>> 

    DIÓS-ZABPELYHES KEKSZ (TEJ- ÉS TOJÁSMENTES)>>> 

    ALMÁS-BANÁNOS ZABPELYHES KEKSZ>>> 

Megjegyzés

Ma reggel az online jógaórát a férjem tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki :) Álltam a konyhában és gondolkodtam, mit készítsek.. Valamit, ami gyorsan elkészül, egészséges és finom... majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát... és eldőlt :) Áfonyás muffin... Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik, hogy a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok :) Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin