Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-vaníliás párnák

Hozzávalók

  • 4,5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 3,8 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 6,5 dkg porcukor
  • 12 dkg áfonya
  • 30 dkg leveles tészta (konyhakész)
  • 1 db tojás
  • A vaníliakrémhez:
  • 4 dl tej
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl tojáslikőr

Elkészítés

    1.

    Lábasba öntjük a tejet, továbbá a tejszínt, beleszórjuk a pudingport, és közepes lángon 2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a porcukrot a megmosott, pürésített áfonyával együtt. A keveréket folpakkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

    2.

    A tésztát kitekerjük, és 16 db kisebb téglalapra felvágjuk. 8 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket. A többi tésztalap közepét négy helyen bevágjuk.

    3.

    Az elősütött tésztalapokat kivesszük, az áfonyás pudingot rájuk simítjuk, egy-egy bevágott tésztával befedjük őket, és kissé lenyomkodjuk azokat. A sütik tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindet aranyszínűre sütjük.

    4.

    A vaníliakrémhez lábasba öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot a pudingporral együtt, simára keverjük, majd közepes lángon kb. 4 perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kihűlni, végül a likőrrel ízesítjük. Ezzel kínáljuk a süteményeket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin