Keress receptre vagy hozzávalóra

Áfonyás-csokis túrótorta

Hozzávalók

  • A csokis piskótához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 ek forró víz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 18 dkg BL55 liszt
  • 1,2 dkg sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom
  • 4 dl növényi habtejszín
  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 2 dkg zselatin fix
  • 12,5 dkg áfonya
  • A díszítéshez:
  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • 40 szem áfonya

Elkészítés

    1. A csokis piskótához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet. (Kimérjük pohárba a vizet, mikróba tesszük 30 mp-re, és apránként adagoljuk.) A kakaóport a sütőporral és a liszttel elkeverjük, majd felváltva a felvert tojáshabbal apránként hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához.
    2. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk és 180 fokora előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután elkészült, a második adag csokis piskótát is elkészítjük ugyanezen lépéseket alkalmazva. (A csokis piskóta hozzávalóinak mennyisége 1 adagra vonatkozik, viszont a torta elkészítéséhez 2 adagot kell sütni!) 
    3. A krémhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, és  alaposan kikeverjük. A zselatint ezután a túrós masszához adagoljuk, majd alaposan összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a túrós-zselatinos krémhez. A teljesen kihűlt csokis piskótákat félbevágjuk (így kapunk 4 lapot, melyekből 3 lapot használunk fel). 
    4. Az első csokis piskótalapot megkenjük krémmel, ízlés szerinti áfonya mennyiséget szórunk a tetejére, majd ráhelyezzük a második csokis piskótalapot, melyet szintén megkenünk krémmel és megszórunk áfonyával. Végül ráhelyezzük a harmadik és egyben utolsó piskótalapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és a tetejét.
    5. Tetszés szerint vagy a képen látható módon elhelyezzük az áfonyákat a torta tetejére. Ezt követően a tortát pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. Amikor a torta már teljesen megdermedt, kivesszük a hűtőből, majd a tetejére csurgatjuk a gőz fölött megolvasztott csokoládét. 

Megjegyzés

A tortát a Túró Rudi ihlette.
A csokis piskóta hozzávalóinak mennyisége 1 adagra vonatkozik, viszont a torta elkészítéséhez 2 adagot kell sütni!

eva_pete
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin