Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-túrós zsemle

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db szikkadt zsemle
  • kb. 6-7 dl langyos, enyhén cukros tej
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • kb.15 dkg áfonya
  • 2 közepes alma meghámozva, lereszelve
  • fél citrom héja
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • kb. 2 evőkanál tejföl
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg puha vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemlék kalapját levágom, a belsejüket kiszedem, keverőtálba tépkedem, hozzáadom a túrót, villával összetöröm, majd jöhet a többi belevaló: 5 dkg puha vaj, a tojások sárgája, a cukor és a vaníliás cukor, a reszelt alma és citromhéj. Kikeverem, ha kicsit sűrű, tejföl lel lazítom.

    A kivájt zsemléket és kalapjukat langyos, enyhén cukrozott tejben csak egy pillanatra kívül-belül megforgatom, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.

    A tojásfehérjét kemény habbá verem egy kis csipet sóval, és a túrós masszába keverem az áfonyával. A tölteléket 10 felé osztom, betöltögetem a zsemlékbe, kalapjukat ráteszem, kb. 1-1 dkg vajat teszek mindegyik tetejére, és előremelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm kb. 20-25 perc alatt.

    Porcukor ral megszitálva, friss áfonyával tálalom, de önmagában is jó.

Megjegyzés

Nem szabad nagyon megáztatni a zsemléket, tényleg csak egy pillanatra, mert hamar szétázik, és akkor szétesik.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin