Elkészítés: A zsemlék kalapját levágom, a belsejüket kiszedem, keverőtálba tépkedem, hozzáadom a túrót, villával összetöröm, majd jöhet a többi belevaló: 5 dkg puha vaj, a tojások sárgája, a cukor és a vaníliás cukor, a reszelt alma és citromhéj. Kikeverem, ha kicsit sűrű, tejföllel lazítom.
A kivájt zsemléket és kalapjukat langyos, enyhén cukrozott tejben csak egy pillanatra kívül-belül megforgatom, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.
A tojásfehérjét kemény habbá verem egy kis csipet sóval, és a túrós masszába keverem az áfonyával. A tölteléket 10 felé osztom, betöltögetem a zsemlékbe, kalapjukat ráteszem, kb. 1-1 dkg vajat teszek mindegyik tetejére, és előremelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm kb. 20-25 perc alatt.
Porcukorral megszitálva, friss áfonyával tálalom, de önmagában is jó.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre