Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-túrós zsemle

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlék kalapját levágom, a belsejüket kiszedem, keverőtálba tépkedem, hozzáadom a túrót, villával összetöröm, majd jöhet a többi belevaló: 5 dkg puha vaj, a tojások sárgája, a cukor és a vaníliás cukor, a reszelt alma és citromhéj. Kikeverem, ha kicsit sűrű, tejföllel lazítom.

A kivájt zsemléket és kalapjukat langyos, enyhén cukrozott tejben csak egy pillanatra kívül-belül megforgatom, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.

A tojásfehérjét kemény habbá verem egy kis csipet sóval, és a túrós masszába keverem az áfonyával. A tölteléket 10 felé osztom, betöltögetem a zsemlékbe, kalapjukat ráteszem, kb. 1-1 dkg vajat teszek mindegyik tetejére, és előremelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm kb. 20-25 perc alatt.

Porcukorral megszitálva, friss áfonyával tálalom, de önmagában is jó.

Megjegyzés

Nem szabad nagyon megáztatni a zsemléket, tényleg csak egy pillanatra, mert hamar szétázik, és akkor szétesik.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss