Elkészítés: A tésztához a sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
A töltelékhez a vajat habosra keverjük, összekeverjük az áttört túróval, a tojások sárgájával, a cukrokkal, a citromhéjjal és az áfonyával. Csipet sóval a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és finoman a túróba forgatjuk.
A tésztát két felé osztjuk, az egyiket közepes kikent tepsibe nyújtjuk. Rásimítjuk a túrótölteléket, és befedjük a másik kinyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral megszitáljuk, szeleteljük, és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre