Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-túrós-citromos batyu

default user icon

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 ek kristálycukor
  • 35 dkg liszt (plusz a nyújtáshoz)
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 1 db biocitrom
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, azután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Ezután egy tálba szitáljuk a lisztet, és megolvasztjuk a vajat. Az élesztős tejet a lisztre öntjük, aztán meghintjük 1 csipet sóval. Összegyúrjuk, közben kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát meleg helyen, letakarva legalább 30 percig kelesztjük.
    2. A töltelékhez alaposan összekeverjük az áttört túrót, a megmosott citrom lereszelt héját, a kétféle cukrot és a tojásokat.
    3. A lisztezett felületen kinyújtott tésztát felvágjuk 12 db. 10 × 10 cm-es négyzetre. Mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket teszünk. Elosztjuk rajtuk az áfonyát, majd a sarkokat összenyomva batyukat formázunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, megkenjük őket a villával simára kevert tojássárgájával. A batyukat további 15 percig kelesztjük a tepsiben, azután 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 30 perc alatt.

    SZILVÁS BATYU EGYSZERŰEN VANÍLIAPUDINGGAL 

    HÚSVÉTI SONKÁS BATYU RUCCOLÁS BURGONYAÖNTETTEL ÉS PADLIZSÁNKRÉMMEL 

    BARACKOS-TÚRÓS BATYU 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin