A tejet meglangyosítjuk, azután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Ezután egy tálba szitáljuk a lisztet, és megolvasztjuk a vajat. Az élesztős tejet a lisztre öntjük, aztán meghintjük 1 csipet sóval. Összegyúrjuk, közben kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát meleg helyen, letakarva legalább 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez alaposan összekeverjük az áttört túrót, a megmosott citrom lereszelt héját, a kétféle cukrot és a tojásokat.
A lisztezett felületen kinyújtott tésztát felvágjuk 12 db. 10 × 10 cm-es négyzetre. Mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket teszünk. Elosztjuk rajtuk az áfonyát, majd a sarkokat összenyomva batyukat formázunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, megkenjük őket a villával simára kevert tojássárgájával. A batyukat további 15 percig kelesztjük a tepsiben, azután 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 30 perc alatt.