Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-túrós Charlotte

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 darab tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • pici sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 csomag zselatin
  • cukor (ízlés szerint)
  • áfonyalekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük.

A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük.

A mascarponét, a túrót, a tejfölt és az ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.

Egy közepes, kerek jénai mély tál alját fóliával kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk, ide nyugodtan beletehetjük), majd jöhet a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss