Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-túrós batyu

default user icon
2
Áfonyás-túrós batyu

Hozzávalók

  • 25 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 ek kristálycukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttajuk.A tálba szitáljuk a lisztet, és megolvasztjuk a vajat. Az élesztős tejet a lisztre öntjük, megsózzuk, és miközben összegyúrjuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát letakarva kelesztjük legalább 30 percig, meleg helyen.
    2. A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével alaposan kikeverjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik a közepére 1 ek tölteléket halmozunk, majd elosztjuk rajtuk az áfonyát. A sarkokat felcsippentve és összenyomva batyukat formázunk belőlük, és lekenjük azokat a villával elhabart tojássárgájával. Még 15 percig kelesztjük a tepsiben, és a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Hozzávalók: 12 darabhoz.

A tészta hamarabb megkel meleg, huzattól védett helyen.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hompic
ezekkel a hozzávalókkal nekem olyan folyós töltelék jött össze, hogy azt nem hiszem, hogy csak úgy rá tudnám tenni a tésztára
julcsifri
Ez nagyon jól néz ki! Na, úgyis bevásárló hétvége lesz a Prímában, olcsóbban meg tudom venni a hozzávalókat, és el is készítem ezt a finomságot a családnak! :)

Hasonló Receptek

Magazin