Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás tortácska

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 4 darab kb. 10 cm átmérőjű tűzálló tálkát.

A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, felváltva beledolgozzuk a lisztet és a tejet, majd a vajad is hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A formákba szétosztjuk.

Az áfonyát leöblítjük, szárazra töröljük, és keveset félretéve a tésztára szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, és minden tortácskára 1-1 adagot halmozunk. Megszórjuk a maradék friss áfonyával, és így tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss