Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás tortácska

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 darabhoz:
  • 7,5 dkg vaj + a formákhoz
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 20 dkg áfonya
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 4 darab kb. 10 cm átmérőjű tűzálló tálkát.

    A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, felváltva beledolgozzuk a lisztet és a tejet, majd a vajad is hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A formákba szétosztjuk.

    Az áfonyát leöblítjük, szárazra töröljük, és keveset félretéve a tésztára szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

    A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, és minden tortácskára 1-1 adagot halmozunk. Megszórjuk a maradék friss áfonyával, és így tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin