Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 4 db zselatinlap
  • 2,5 dl habtejszín
  • 35 dkg áfonya
  • 2 csomag babapiskóta (tallér)

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A pudingport keverjük el egy kevés tejjel. A megmaradt tejet öntsük egy lábosba, adjunk hozzá 5 dkg cukrot, forraljuk fel, majd öntsük bele a pudingporos tejet is. Pár perc alatt főzzük sűrű krémmé, aztán töltsük egy edénybe. A tetejére szórjunk 5 dkg porcukrot, és hagyjuk kihűlni. A túrót keverjük össze a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a puha vajjal, majd végül a vaníliapudinggal.

    2. A zselatint áztassuk be, és hagyjuk megduzzadni, aztán nyomkodjuk ki, és keverjük el fél deci habtejszínben. Melegítsük fel annyira, hogy elolvadjanak a lapok, picit hűlni hagyjuk. A többi tejszínt verjük habbá, és a zselatinnal együtt keverjük a túrókrémhez.

    3. A kapcsos tortaforma alját rakjuk ki piskótával. A krém felébe keverjünk 15 dkg megmosott áfonyát, és kenjük a piskótára. Rakjuk rá a maradék piskótát, arra pedig a megmaradt túró felét. Szórjuk meg 15 dkg áfonyával.

    3. Az áfonyarétegre kenjük rá a maradék túrókrémet. A tortát tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább 1 órán keresztül. Ha lehűlt, szedjük ki a formából, majd díszítsük ki a tetejét a maradék áfonyával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin