Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-tejberizses szelet

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 7,5 dkg liszt
  • Az áfonyás pudinghoz:
  • 20 dkg áfonya
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A töltelékhez:
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 7 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2,5 dl 30 %-os tejszín vagy cukrászhab
  • 1 tk zselatin
  • 1 db lime reszelt héja
  • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • A diszítéshez:
  • áfonya
  • 2 dl 35%-os tejszínhab
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

    1. A piskótához összekeverjük a tojásokat a cukorral, a sütőporral és a liszttel. A masszát 20 x 30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
    2. Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük, és a cukorral együtt addig főzzük, amíg megolvad a cukor. Ezután összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, majd még melegen rákenjük a piskótalapra, és a hűtőben kihűtjük.
    3. A töltelékhez elkeverjük a cukrot a tejjel, majd mikróban lefedve 350 watton addig melegítjük, míg puha nem lesz (kb. 30 perc). Ezután kihűtjük. 
    4. A vaníliás cukorral felvert tejszínhabot felverjük a habfixálóval, és a rizshez adagoljuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és jól kikeverjük. A zselatint felmelegítjük, és azt is hozzáadjuk.
    5. A krémet egyenletesen elkenjük az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel diszítjük.

      10 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PISKÓTÁD >>> 

      11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

      16 ELLENÁLLHATATLAN ÁFONYÁS DESSZERT, AMIT KÁR LENNE KIHAGYNI! >>>

Megjegyzés

Hogy miért éppen áfonyás? Többek között azért, mert ez a kedvenc gyümölcsöm. A hűtőben volt elég ahhoz, hogy ezt a finom süteményt megalkossam. A tejberizs önmagában is finom, ám ha megbolondítjuk fehér csokoládéval és tejszínhabbal, akkor már luxuskrémnek való anyag kerekedik belőle.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
A 3. lépés számomra érthetetlen!!! A tej és a cukor keverékét miért kell ahhoz a mikróba melegíteni, hogy "puha" legyen????? Kezdő háziasszonyoknak sajnos az ilyen nagyjából megírt recept, lehet egy életre elveszi a kedvét a sütéstől. (én azért a tej és cukor keverékéhez a rizst is hozzátenném!!!) 20 dkg áfonya megvásárlása pedig nem hinném hogy luxus lenne.........

Hasonló Receptek

Magazin