Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás szívtorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg piskóta maradék
  • 1/2 csésze feketekávé
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
  • 15 dkg margarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál málnapiros folyékony színező
  • 1 darab tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A szívalakú tortaformát zsírpapírral kibéleljük. A piskótához a kávét, rumot, margarint, vanília-aromát hozzátesszük, összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.

A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd a mázat elkészítjük.

A tortaformából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével a szervírozó tálra visszafordítjuk. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.

Megjegyzés

Meglepetés Valentinra. :) Az áfonyát 3 evőkanál barna cukorral és 2 evőkanál vörösborral feltettem főni, majd dobtam hozzá fahéjat, és 1 evőkanál citromlevet is öntöttem hozzá. Amikor a cukor elolvadt, 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és kevertem a krémsajthoz. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss