Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-ricottás sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 4 db tojás
  • 24 dkg mandula ledarálva vagy mandulaliszt
  • 30 dkg ricotta
  • 1 csipet só
  • 20 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés

    1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és citromlével krémes állagúra habosítjuk. Belekaparjuk a vaníliamagokat, majd hozzákeverjük a sárgájákat, a mandulát, a ricottát. Ha ezeket szépen elkevertük, egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjéket, és 2-3 lépésben beleforgatjuk a habot, figyelve, nehogy törjön.
    2. Sütőpapíros tepsibe vagy kivajazott formába öntjük, elegyengetjük és a tetejére halmozzuk, belenyomkodjuk az áfonyát.
    3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje érintésre keményebb és láthatóan nem mozog a tészta, készenvan. Mindenképpen hűtve tálaljuk, különben nehéz szeletelni!

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin