Áfonyás sajttorta pohárdesszert

Hozzávalók

  • 8,5 dkg vajas keksz
  • 3 ek vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 ek cukor
  • 1/2 kk fahéj
  • 4 ek áfonyalekvár
  • 20 dkg áfonya + a díszítéshez

Elkészítés

    1. Tegyük a kekszet zacskóba, és sodrófa vagy klopfoló segítségével törjük apró darabokra, majd dolgozzuk össze a megolvasztott vajjal.
    2. A krémsajtba vegyítsük bele a joghurtot, a cukrot, a fahéjat és egy csipet sót, az áfonyát pedig keverjük össze a lekvárral.
    3. Szedjük poharakba először a kekszet, majd a krémet, végül az áfonyát.
    4. Tegyük a poharakat a hutobe legalább 1 órára. Tálaláskor díszítsük néhány szem áfonyával.
Csokis keksszel is nagyon finom, illetve más szezonális gyümölccsel is elkészíthetjük a desszertet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin