Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás sajtkocka

default user icon

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 15 dkg zabkeksz
  • 8,7 dkg vaj + a tepsihez
  • 6,7 g kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 67,5 dkg tejszínes krémsajt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 24 dkg tejföl
  • 1 db biocitrom
  • 3 db tojás
  • 38 dkg áfonya
  •  

Elkészítés

    1. Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, majd összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és a cukorral. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a keveréket. Lefedjük alufóliával, majd 175 fokos sütőben 7 percig sütjük, ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    2. A töltelékhez a krémsajtot és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott citrom lereszelt héját, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is. A krémsajtos keveréket az elősütött kekszes alapra simítjük. Végül a megtisztított áfonyát kissé belenyomkodjuk a krémbe.
    3. A tepsit sütőtálcára tesszük, majd forró vizet öntünk köré. Ezután 50-60 percig sütjük a 175 fokos sütőbe. Végül hagyjuk a sütőben kihűlni a süteményt. Szeletelve tálaljuk.

    TOP 10 CHEESECAKE, AVAGY A LEGJOBB SAJTTORTA RECEPTEK >>> 

    7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin