Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás püspökkenyér

default user icon
MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Szitáljuk tálba a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Az áfonyát tisztítsuk meg, majd forgassuk össze 1 ek lisztes keverékkel.

2.

Keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejet, majd a lisztes keveréket. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk a masszához az áfonyát.

3.

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy püspökkenyérformát, majd simítsuk bele a masszát. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

4.

Tegyük lábasba a porcukrot és a citromlevet. Kis lángon, oldódásig kevergessük. Simítsuk a mázat a kihűlt sütemény tetejére, majd díszítsük a citromszeletekkel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss