Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás püspökkenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt + a formához
  • 1 tk sütopor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 24 dkg kék áfonya
  • 12,5 dkg vaj + a formához
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1,2 dl tej
  • A mázhoz:
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek citromlé
  • citromszeletek

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk tálba a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Az áfonyát tisztítsuk meg, majd forgassuk össze 1 ek lisztes keverékkel.

    2.

    Keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejet, majd a lisztes keveréket. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk a masszához az áfonyát.

    3.

    Vajazzunk és lisztezzünk ki egy püspökkenyérformát, majd simítsuk bele a masszát. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

    4.

    Tegyük lábasba a porcukrot és a citromlevet. Kis lángon, oldódásig kevergessük. Simítsuk a mázat a kihűlt sütemény tetejére, majd díszítsük a citromszeletekkel. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin