Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás pite

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 30 dkg áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál. zsemlemorzsa
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 10 dkg cukorral és 1 tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.

    Az áfonyát átválogatjuk, szűrőkanálban vízbe mártjuk, lecsepegtetjük.

    A maradék 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

    A tésztát tepsi nagyságú tésztalappá nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, belesimítjuk a tésztalapot. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, az áfonyával, és rálocsoljuk a tejfölös tojást. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük, a felszeletelt sütit ezzel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamokam
Kedves Springerpics! Mekkora tepsit használtál? Köszönöm a válaszod előre is.

Hasonló Receptek

Magazin