Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás pite

MME MME
1
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 10 dkg cukorral és 1 tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.

Az áfonyát átválogatjuk, szűrőkanálban vízbe mártjuk, lecsepegtetjük.

A maradék 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát tepsi nagyságú tésztalappá nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, belesimítjuk a tésztalapot. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, az áfonyával, és rálocsoljuk a tejfölös tojást. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, a felszeletelt sütit ezzel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss