Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás narancsos fatörzs

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 1 ek aszalt áfonya
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 1/2 db narancs (leve)
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a narancs héjat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
    2. Ha a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.
    3. Az áfonyát apróra vágjuk, a tejszínt habbá verjük. A krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancs levét és a héját, majd az egészet simára keverjük. Azután hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet.
    4. A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém felével, megszórjuk áfonyával és visszatekerjük. A krém másik felével bevonjuk a tekercset, a tekercsből ferdén levágunk egy darabot és a másik rész oldalához illesztjük. A krémbe villával hullámokat húzunk, majd aszalt áfonyával és színes cukorkával díszítjük. A süteményt 2-3 órán át hűtőben dermesztjük.

    NARANCSOS-ÉTCSOKIS ZABKEKSZ>>> 

    NARANCSOS-MANDULÁS POLENTATORTA>>> 

    VANÍLIÁS-NARANCSOS CSIGA>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin