Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás muffin (gluténmentes)

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 170C fokra.

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Összekeverjük az olajat és a tojásokat, a lisztes keverékhez öntjük. Annyi narancslét vagy vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül hozzákeverünk 1 bögrényi (fagyasztott) áfonyát.

Kiolajozott vagy papírkapszlikkal bélelt muffinformákba adagoljuk a tésztát, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a muffinokat kb. 20 perc alatt.

Megjegyzés

Nagyon tápláló. Másnap úgy lehet felfrissíteni, ha 1 percre betesszük a mikróba. A gluténmentes sütemények egy idő után megkeményednek, de felmelegítéskor újra megpuhulnak. Minden élelmiszercsoport benne van: fehérje, szénhidrát, zsiradék, gyümölcs. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss