Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás muffin (gluténmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre rizsliszt (1 bögre = 3 dl)
  • 1/2 bögre tápiókaliszt
  • 1/2 bögre burgonyakeményítő
  • 1/2 bögre hajdinaliszt
  • 5 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 púpozott kávéskanál sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 bögre olaj
  • 2 tojás
  • víz vagy narancslé
  • 1 bögre áfonya

Elkészítés

    Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 170C fokra.

    A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Összekeverjük az olaj at és a tojásokat, a lisztes keverékhez öntjük. Annyi narancslét vagy vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül hozzákeverünk 1 bögrényi (fagyasztott) áfonyát.

    Kiolaj ozott vagy papírkapszlikkal bélelt muffinformákba adagoljuk a tésztát, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a muffinokat kb. 20 perc alatt.

Megjegyzés

Nagyon tápláló. Másnap úgy lehet felfrissíteni, ha 1 percre betesszük a mikróba. A gluténmentes sütemények egy idő után megkeményednek, de felmelegítéskor újra megpuhulnak. Minden élelmiszercsoport benne van: fehérje, szénhidrát, zsiradék, gyümölcs.

Palmafa123
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin