Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás muffin fahéjas-rumos szilvahabbal (diabetikus)

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 25 dkg liszt (diabetikus)
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál vaníliavelő
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg áfonya
  • A tetejére:
  • 40 dkg szilva
  • 1,5 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, a szilvát magozzuk ki.

2 dkg liszt kivételével a száraz anyagokat keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, az olajat, és egy fakanállal dolgozzuk össze. NEM KELL TÚLSÁGOSAN KIDOLGOZNI!

Az áfonyát szórjuk meg a félretett liszttel, és forgassuk a tésztába.

Osszuk el a tésztát a papírkapszlival bélelt 12 lyukú muffin sütőformában.

180 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket, amíg színt kap a tetejük, és ha megnyomjuk, visszaugrik a tészta.

A szilvát szórjuk meg a fahéjjal és a nyírfacukorral, öntsük rá a rumaromát, és alaposan turmixoljuk össze. 1-2 kanálnyit vegyünk ki belőle, forrósítsuk fel, és oldjuk fel benne a zselatint, majd keverjük el a többivel.

A hideg (!!!) tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a szilvapürét. Tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálaláskor halmozzuk a muffinok tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss