Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás mille-feuille citromkrémmel

Hozzávalók

  • A mille feuille-höz:
  • fél csomag konyhakész leveles tészta
  • porcukor
  • A mákhabhoz:
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 2 ek citromlikőr
  • 3 db zselatinlap
  • 4 dl habtejszín
  • Az áfonyapasztához:
  • 25 dkg áfonya
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 2 db tojás
  • A citromkrémhez:
  • 2 db zselatinlap
  • 12,5 dkg citromlé
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk porcukorral vastagon meghintett felületen. Többször porcukrozunk alá, s közben megfordítjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejére is illessztünk egy ív sütőpapírt, és egy tepsit nehezékként. 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    2. A mákhabhoz néhány percig forraljuk a tejet a cukorral, a mákkal, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a citromlét és -likőrt. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd kinyomkodjuk, végül megolvasztjuk a meleg citromos keverékben. Kihűtjük, beleforgatjuk a tejszínt, és félretesszük.
    3. Az áfonyapasztához az áfonyát a cukorral és a citromlévelpépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és egy kisebb méretű tepsibe öntjük.170 fokon addig sütjük, amíg a teteje bőrösödni kezd, de még nem szilárdult meg teljesen.
    4. A citromkrémhez hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A többi hozzávalót gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett melegítjük addig, amíg sűrűsödni kezd. Megolvasztjuk benne a zselatint, majd habszifonba töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor a tésztára simítunk a mákhabból, rákanalazunk az áfonyapasztából, végül a citromkrémből nyomunk a tetejére.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin