Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-mazsolás édes köles

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Állóképesség rendben, ezért folyó víz alatt, tésztaszűrőben alaposan átöblít a kölest, lecsepegtet. Hideg vízzel kiöblít a literes nyeles lábaskát, bele a tej, a köles, 1-1 maréknyi, meleg vízzel leöblített áfonya és mazsola, a cukor, kevés édesítő. Gázt beizzít, rá az edényke, féltakarékon, folyamatosan kevergetve felforral.

Takaréklángra vált és egyfolytában keverget, mivel hajlamos letapadni a galádka. Amikor cseppet megunja, levesz a tűzről, meóz, édesítővel beállítja az ízét, vissza, teljes puhulásig.

Tálalása szólóban vagy lekvárral, gyümölcsöntettel, ízlés és kívánalom szerint.

Megjegyzés

Nekünk nagyon ízlett. A magóca kiválóan variálható édesen és sósan, relatíve gyorsan megpuhul, és nem gömbölyíti a fogyasztóját.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss