Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás marhaszelet szilvás krokettel

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg marhacomb vagy rostélyos
  • 40 dkg leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 2 babérlevél
  • 6 szem egész bors
  • 6 szem borókabogyó
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 dl vörösbor
  • 15 dkg áfonya
  • 1 evőkanál áfonyalekvár
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • Az aszalt szilvás kroketthez:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 10 dkg aszalt szilva
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.

Nagyobb serpenyőben forró olajban a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd beletesszük a paradicsompürét, azt is lepirítjuk, és öntünk rá 3 dl vizet. Beletesszük a fűszereket, a bor felét, és visszatesszük a húst. Letakarva, kis lángon pároljuk, s ha kevés rajta a víz, pótoljuk.

A bor másik felében az áfonyát 5-6 percig főzzük.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük. A visszamaradt levet leszűrjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, felforraljuk, és hozzáadjuk a boros áfonyát. Végül a mártásba visszatesszük a húst.

A kroketthez a burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk. Ha kihűlt, áttörjük, és összekeverjük a tojással, a sárgájával, a zsemlemorzsával, a szerecsendióval és sóval. 15 percig pihentetjük.

A burgonyás masszából golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe teszünk 1-1 szem aszalt szilvát. Bő, nem túl forró olajban pirosra sütjük, majd kivéve lecsepegtetjük.

Az áfonyás marhaszeleteket a krokettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek