Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás licsihab

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg görögdinnyebél
  • 1 nektarin
  • 1 doboz licsibefőtt (kb. 50 dkg)
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag (10 g) zselatin
  • 5 dkg áfonya
  • 5 dkg tortadara

Elkészítés

    Előkészítés: A dinnyét és az őszibarackot kis szeletekre vágjuk, hidegre tesszük. A licsit leszűrjük. A tejszínt felverjük.
    Elkészítés: A mézet elkeverjük a tejjel és 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk. A zselatint hozzáadjuk a sziruphoz, és alaposan elkeverjük. A licsiket összeturmixoljuk, a turmixot belevegyítjük a zselatinos keverékbe, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. Letakarjuk, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az áfonyát kiválogatjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük. 4. Körkörösen kirakunk egy üvegtálat a dinnye- és őszibarackszeletekkel. Kanalanként ráhalmozzuk a habot, az áfonyával és a tortadarával díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra 30 perc múlva
1 adag: 2625 kJ/625 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin