Keress receptre vagy hozzávalóra

Áfonyás krémpite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 8 dkg xilit
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 nagy pohár görög joghurt (40 dkg )
  • 30 dkg tejföl (20 %-os)
  • 15 dkg xilit
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojásfehérje
  • 4 púpos ek tönkölyliszt
  • csipet só
  • 15 dkg áfonya
  • 2 ek kekszmorzsa (zabkeksz ) a szóráshoz
  • 1 kk őrölt kardamom

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.
    2. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
    3. A töltelékhez simára keverjük a tejfölt, a joghurtot és a lisztet, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.
    4. A tésztát egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket. A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd megszórjuk őrölt kardamommal. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Teljes kihűtjük, majd felszeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon szeretem a morzsás süteményeket, hiszen gyorsan elkészülnek nem kell velük sokat bíbelődni, pláne ha az alsó tésztarészt is reszeljük. A krémbe áfonya került, de természetesen más gyümölccsel is nagyon finom.

Baloghné Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin