Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-kókuszos pite

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 18x28 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • A töltelékhez:
  • 7 evőkanál málnalekvár
  • 15 dkg kékáfonya
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához egy tálban összedolgozzuk a vajat, a lisztet, a cukor, a tojássárgákat és 2 evőkanál jéghideg vizet. Az összegyúrt laza tésztát a sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk, megkenjük a lekvárral és megszórjuk friss áfonyával.

    A sütemény tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor már kifehéredett és kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, amikor már fényes a hab, óvatosan összeforgatjuk a kókuszreszelékkel. Ezt a kókuszos habos simítjuk a sütemény tetejére.

    175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin