Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás joghurttorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kekszes alaphoz:
  • 15 dkg édes keksz
  • 15 dkg kakaós édes keksz
  • 15 dkg margarin
  • A habos-joghurtos töltelékhez:
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 10-15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg áfonya
  • citromlé
  • 2 dl hab tejszín
  • 20 g zselatin

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet aprítóval összeaprítjuk (vagy ledaráljuk). A margarint forráspontig hevítjük, majd a darált kekszre öntjük, és jól összekeverjük.

    Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen belelapogatjuk és lenyomkodjuk.
    30 percre hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

    A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, és jól kikeverjük.

    A 2-3 evőkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Simára keverjük, és kevergetve kihűtjük. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük.

    A tej színt kemény habbá verjük (ha növényi tej színt használunk, akkor nem, de ha habtej színt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a krém). Végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként, óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tej színt. Keverés közben hozzáadjuk az áfonyát is.

    A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetej ére kanalazzuk a joghurtos-habos tölteléket. A tetej ét egyenletesen elsimítjuk, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Köszönöm, hogy éppen az én tortámat választottad, és nagyon örülök hogy ízlett!!! Jó ötlet a háztartási keksz alapnak, én is kifogom próbálni. Sajnálom, hogy a joghurt betúrósodott, de látom ügyesen megoldottad.
pecsenyekacsa
Ennek a receptnek hála készítettem el életem első joghurt tortáját. Háztartási keksszel készítettem az alapját, és a margarinhoz tettem kevés cukrot, és kakaóport, és picit kevés is lett a 15dkg margarin, így még 10dekát melegítettem hozzá. Egyszer kipróbálom majd műzlivel, vagy kukorica pehellyel is. Viszont ami nálam egyáltalán nem vált be az a 2-3 kanál joghurt melegítése. Betúrósodott. Így egyszerű cukros vízzel helyettesítettem és tökéletes lett. Még egyszer KÖSZÖNÖM!

Hasonló Receptek

Magazin