A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csokikrémhez kis lángon felolvasztjuk a felkockázott csokoládét, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. A többi hozzávalót egy kis tálkában kikeverjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd téglalap alakú piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, majd 170 fokos sütőben 15–20 percig sütjük. Még forrón átkenjük az áfonyalekvárral, majd megtöltjük a csokikrémmel.
A díszítésre szánt gyümölcsöt elrendezzük rajta. Az 5-5 dkg áfonyát és szedret botmixerrel pürésítjük. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a gyümölcsszemekre öntjük. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd tálaljuk.
A pitéhez az omlós tésztát elkészíthetjük előre, hűtőben akár egy hétig eláll a nyers tészta. Ki is süthetjük őket előre, ekkor tároljuk felhasználásig légmentesen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre