Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás buktavirág

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrokat, a sót, az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, a tejet, és az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tésztából négyzeteket vágunk, és mindegyik közepre teszünk egy kis dzsemet, majd jól ráhajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe virág alakban helyezzük el a buktákat.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek