Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrokat, a sót, az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, a tejet, és az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tésztából négyzeteket vágunk, és mindegyik közepre teszünk egy kis dzsemet, majd jól ráhajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe virág alakban helyezzük el a buktákat.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt világosbarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre