Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás amerikai palacsinta, maradék kovásszal

default user icon
MME
Házisáfrány rovatunk háziasszonyánál, Déri Szilviánál hétvégéken mindig amerikai palacsintát követelnek a gyerekek reggelire. Ha ismerős ez a szituáció nálatok is, vagy csak simán rajongsz ezért a klasszikus desszertért, akkor készítsd el a családnak ezt a szuper áfonyás verziót maradék kovászból. Ha a következő recept és videó alapján haladsz, akkor biztosan borítékolható a siker.

Hozzávalók 15 darab palacsintához

  • 17,5 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukor
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 0,2 dkg szódabikarbóna
  • 15 dkg maradék kovász
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 db szobahőmérsékletű tojás
  • 25 dkg friss áfonya
  • vaj, juharszirup, pár szem bogyós gyümölcs a tálaláshoz
  • kevés olaj és egy ecset a palacsintasütőhöz

Elkészítés:

  1. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Tedd egy tálba a kovászt, a tojást, a tejet, a tejfölt, majd keverd alaposan össze.
  3. Add hozzá a puha vajat.
  4. Óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve öntsd a tejes keverékhez a lisztet. Sűrű állagú masszát kell, hogy kapj. Miután a sütőpor a nedvességgel azonnal reakcióba lép, ha összekeverted a palacsintatésztát, azonnal kezdd el sütni!
  5. Végy egy palacsintasütőt és hevítsd közepesen melegre. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor a palacsinta külseje még azelőtt megég, hogy a belseje átsülne.
  6. Kend nagyon enyhén meg a palacsintasütőt olajjal.
  7. Egy kisebb merőkanállal önts a palacsintasütőbe a tésztából. Ne formázgasd nagyon, magától is szabályos köralakot fog felvenni.
  8. Mialatt az alsó oldal sül, tégy a tésztába pár szem áfonyát. Az áfonya izgalmasan nyers marad, miközben a tészta körülötte megsül.
  9. Süsd a tészta egyik oldalát, amíg egyenletes aranybarna nem lesz, majd óvatosan, spatula segítségével fordítsd meg és süsd a másik oldalát is. Ez már rövidebb ideig fog tartani, mint az első oldal sütése!
  10. Ennyi palacsinta 6-8 főnek elegendő. Ha ettől több főre sütnél, duplázd a mennyiséget, és nyugodtan használj egyszerre 2-3 serpenyőt.
  11. Tálald azonnal, még melegen, egy kocka hideg vajjal és juharsziruppal alaposan meglocsolva.

ÍGY SZÁMOLD ÁT AZ ÉLESZTŐS RECEPTEKET KOVÁSZOSRA >>> 

RETRÓ TÚRÓGOMBÓC - ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ >>> 

ÍGY KÉSZÍTHETSZ KOVÁSZT HÁZILAG - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss