Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás almamártás

Hozzávalók

  • 2 üveghez:
  • 4 ek olíva olaj
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg barna cukor
  • 50 dkg áfonya
  • 50 dkg alma
  • 2,5 dl almalé
  • 1 db csillagánizs
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk koriander
  • 1/2 db csili paprika
  • friss gyömbér
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Az olaj at felforrósítjuk, majd a megtisztított, felaprított hagymát puhára pároljuk rajta. Hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a megtisztított, felkockázott almát. Belekeverjük az almalevet, egy kevés sót, az ánizst, a fahéjat, egy kevés borsot, a koriandert, a megtisztított, lereszelt gyömbért és a kimagozott, felaprított csilit. Felforraljuk, majd kis lángon 30 percig főzzük.

    2.

    Néhányszor megkeverjük– akkor jó, ha az összes levét elfőtte, és a keverék jól besűrűsödött. Üvegekbe töltjük, majd gondosan lefedjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűvös helyen tároljuk.

Ez a mártás kitűnően illik sült csirkéhez, rukolához dresszingként és lágy sajtokhoz. Az almát és az almalevet helyettesíthetjük körtével és körtelével is. A körtés mártás a camembert kedvelt kísérője.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin