Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyalekváros palacsinta

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel, szódavízzel lazítjuk a tésztát. Figyeljük arra, hogy fokozatosan adjuk a vizet a tésztához, mert így tudjuk szépen eldolgozni a csomókat, így kapunk sima palacsintatésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
  2. Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük az áfonya lekvárral és feltekerjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

SVÉD BARACKOS PALACSINTA >>>

SÓS RAKOTT PALACSINTA >>>

SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA >>>

Megjegyzés

A kicsit fanyar lekvár tökéletesen illik a palacsintába. Éredemes kipróbálni. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek