Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyalekváros palacsinta

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • áfonyalekvár (ízlés szerint)
  • porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel, szódavízzel lazítjuk a tésztát. Figyeljük arra, hogy fokozatosan adjuk a vizet a tésztához, mert így tudjuk szépen eldolgozni a csomókat, így kapunk sima palacsintatésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
    2. Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük az áfonya lekvárral és feltekerjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

    SVÉD BARACKOS PALACSINTA >>>

    SÓS RAKOTT PALACSINTA >>>

    SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA >>>

Megjegyzés

A kicsit fanyar lekvár tökéletesen illik a palacsintába. Éredemes kipróbálni.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin