Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyalekvár mikróban

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg áfonya
  • 2 dl vörösbor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 50 dkg befőzőcukor

Elkészítés

    1. Az áfonyát a többi hozzávalóval együtt egy mikrózható edénybe (pl. üvegtálba) tesszük, jól összekeverjük, és burgonyatörővel kissé szétnyomkodjuk.
    2. A nyitott edényt a mikróba tesszük, és 600 watton forrásig melegítjük (kb. 15 perc). Utána átkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
    3. Ezután változatlan teljesítményen forraljuk kb. 5 percig. Közben többször megkeverjük, hogy ne keletkezzen hab.
    4. Végül forrón az előkészített csavaros vagy csatos üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.

    AMERIKAI PALACSINTA ÁFONYÁVAL>>> 

    CITROMOS-ÁFONYÁS MUFFIN>>> 

    FAHÉJAS-ÁFONYÁS GYÜMÖLCSKENYÉR (CUKORMENTES RECEPT)>>> 

Megjegyzés

Nem lehet sokáig eltartani. Kis (kb. 225 ml-es) üvegekbe töltsd, hogy felbontás után gyorsan elfogyjon.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin