Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Adventi piskóta tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók (1 tekercshez):
  • 4 darab tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 mk fahéj
  • 1 mk mézeskalácsfűszer (ízlés szerint)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 6-8 ek. baracklekvár
  • A tetejére:
  • 1-2 ek fahéjas porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez, mindkettőt habosra verjük.
    2. A sütőporral és fűszerekkel elkevert lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
    3. Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát. Körül-belül 10 percig sütjük, és melegen a papírral együtt feltekerjük, majd hagyjuk hűlni.
    4. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, ismét feltekerjük, szeleteljük. Fahéjas porcukorral hintjük.

Megjegyzés

Egyszerű piskótatekercs karácsonyi ízvilággal.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin