Keress receptre vagy hozzávalóra

Adventi mézeskalács

default user icon
12 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dkg kakaó
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • A díszítéshez:
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • Vagy különböző magok: mandula, mogyoró, dió, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák

Elkészítés

    Elkészítés: A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon.

    Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal.

    Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ankata31 4 évvel ezelőtt
Én minden a recept szerint csináltam,és egy éjszakát volt hűtőben,és hát a puhaság ... 5-10 perc alatt megsül a tészta! Ha ennél tovább marad a sütőben,akkor kemény lesz,és nem is fog vissza puhulni! Nekem sütés után 5 percel is olyan puha volt,mint két nap múlva! Sajnos többet nem ért meg! 6-an voltunk rá,és dupla adagot csináltam! :) Nagyon tuti a recept! Fél kv-s kanál szegfűszeget,és 3 kv-s kanál fahéjat raktam a tésztába! De én dupláztam! :)
angi77 5 évvel ezelőtt
Finom :) de legközelebb nem teszek bele kakaót.
gatt44 6 évvel ezelőtt
Nekem úgy puhult meg (bár nem teljesen), hogy két napig tettem a dobozba egy fél almát. Mézből én is csak 20 dkg-ot tettem bele.
Moncheee 6 évvel ezelőtt
sziasztok! én még kezdő \"háziasszony\" vagyok. nagyon szeretem a recepteket a mindmegettéről. ezt is kipróbálatm. elsőre nekem is nagyon kemény lett, de megcsináltam újra és akkor nagyon finom lett. mondjuk nem az a nagyon puha fajta, de hál\' istennek a család így szereti. :) köszönöm
zsofiaedit 7 évvel ezelőtt
kipróbáltam a receptet és finom lett, csak nem puhult meg másnapra sem. mindent úgy csináltam ahogy le volt írva, kivéve, hogy tovább volt a hűtőben 2 óránál, mert már nem volt időnk kiszaggatni és csak másnap csináltuk meg. ez lehet a baj? és egyébként milyen vékonyra kell kinyújtani, azt meg tudná valaki mondani? köszönöm! :)
bazsuzsi 7 évvel ezelőtt
Végre egy mézeskalácsrecept, amit könnyű elkészíteni és nem törik bele a fogunk sem:)) nagyon finom lett, köszönöma receptet!!
zabbancs21 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszi a receptet!!A suliba csináltunk mézeskalácsot az osztállyal és mindenkinek ízlett!Köszi még egyszer is!
furgemokus 7 évvel ezelőtt
Köszi a receptet!Nagyon jól sikerült:D
SzabcsiAnna 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, csupán annyit szeretnék hozzászólni, hogy talán picivel kevesebb mézzel célszerű csinálni.
PuskásN 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom a recept, csak hozzászólásként annyit hogy a díszítéshez célszerű a cukrot és a tojásfehérjét gőz fölött kikeverni így nem pattog le napok után a süteményről és tartósabb is.

Hasonló Receptek

Magazin