Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Adventi diós-mézes

75 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 50 dkg fehér tönkölyliszt
  • 6 dkg margarin (laktózmentes)
  • 16 dkg porcukor (nádcukorból)
  • 2 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 ek vegyes virágméz
  • 1 dl tejföl (20%-os)
  • 1 csipet só
  • Krém hozzávalói:
  • 3 db tojássárgája
  • 7 ek fehér tönkölyliszt
  • 6 dl tej (2,8%-os, laktózmentes)
  • 1 ek nádcukor
  • 3 db narancs leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin (laktózmentes)
  • 20 dkg porcukor nádcukorból
  • 2 csomag vanilliás cukor
  • 15 dkg dió
  • rumaroma vagy rum
  • 2 ek holland kakaópor
  • narancs lekvárral
  • 70%-os csokládé

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gondosan összedolgozzuk, 4 felé osztjuk, majd a tepsi hátán megsütjük négy lapnak és félretesszük hűlni.
  2. A krémhez a tojást, a lisztet és a tejet csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a csipet sót. Amíg hűtjük, addig habosra keverjük a margarint a nád porcukorral. Amikor teljesen kihűlt, a krémet összekeverjük a porcukros margarinnal, majd az 1/3 részéhez hozzáadjuk a vanílliás cukrot és a durvára vágott pörkölt diót és a rumaromát. A maradék 2/3 részbe elekeverjük a kakaóport.
  3. Az első tésztát megkenjük a kakaós krémmel, majd rátesszük a következő lapot. Ezt megkenjük házi narancs lekvárral, majd rákenjük a diós krémet, újabb lapot teszünk rá és rákenjük a maradék kakaós krémet. A tetejére kerül az utolsó lap, amin egyenletesen elkenjük a felolvasztott étcsokoládét. 

DIÓS-MÉZES KRÉMES >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss