Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Acarajé - babos-garnélás brazil fánk

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • csilipor
  • 1 bögre garnélarák (a páncélja nélkül)
  • bors
  • 2 bögre fekete bab (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1.  A töltelékhez az egyik hagymát nagyon vékonyra szeleteljük. A serpenyőben felforrósított olívaolajra dobjuk, megszórjuk sóval és csiliporral, majd alacsony lángon aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
    2. A garnélát is a serpenyőbe tesszük, és rózsaszínre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
    3. A fánkokhoz a lecsepegtetett babot turmix- vagy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a durvára darabolt másik fej hagymát és fokhagymát, némi csiliport szórunk rá, és pépesítjük. Szükség esetén lazíthatjuk 1-2 ek vízzel.
    4. A babos masszához 1-2 ek lisztet adunk, és kézzel 15 golyót formázunk belőle. Bő olajban barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A „fánkocskákat” félbevágjuk, és megtöltjük a hagymás garnélával.
Ez a népszerű utcai vagy tengerparti étel Brazília Bahía államának specialitása. Garnéla helyett sajtot vagy sonkát is tehetsz a töltelékbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin