Abbahagyhatatlan csirke

default user icon
15 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db csirke, vagy tetszés szerint csirkemell, comb, szárny
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3-4 fej hagyma
  • 10-15 dkg füstölt sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)

    A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.

    Egy hőálló tálat kikenünk. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és a kikent tálba szorosan, egymás mellé rakjuk. A hagymakarikákat is beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és rárakjuk a csirkehúsokra. (Ha még
    maradt a fűszeres lisztből, azt is rászórhatjuk a tetejére.)

    A tejfölt összekeverjük sóval, borssal,
    majorannával, zúzott fokhagymával, esetleg pirospaprikával, a tejszínnel és az olajjal, és a hagymás húsra locsoljuk. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.

    Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, majd az alufóliát levéve tovább sütjük további 20
    percet. Amikor már szép piros, puha és szaftos, akkor elkészült.

    Saláta illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Litkei Éva 1 évvel ezelőtt
Litkei Éva 1 évvel ezelőtt
Palotai Magdolna 1 évvel ezelőtt
Imádtuk :)
Gabriella Ürmös 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom,és már elsőre tökéletes lett :)
Nagy Julianna 2 évvel ezelőtt
Szerinem, fantasztikus....ezer hála a receptért!!
Andrejkovics Katalin 3 évvel ezelőtt
Csak dícsérni tudom a recepted! Bár én csak 2 nagy fej hagymát,és csak fél deci olajat raktam rá,de isteni finom lett! Máson nem változtattam,a recept tökéletes ahogy van! Imádjuk!
Gábor 3 évvel ezelőtt
Egy kicsit pontosabb leírást lehetett volna, kezdők is olvassák az oldalt. Fűszerekből mennyi, lisztbe mit keverek, stb. Azért köszi, elkészült :)
Hlatky Ágnes 4 évvel ezelőtt
Egy kicsit másként csináltam, mivel nem volt itthon sem főzőtejszín sem füstölt sajt és persze csak egy személyre készült, de nagyon finom lett sima sajttal és csak tejföllel is! :) Köretnek én csalamádét ettem. Köszönöm a receptet! Üdv.: Ági
Csatlós László 4 évvel ezelőtt
Egyszerűen nagyszerűre sikerült. Elkészítése tényleg pofon egyszerű, 180°C-n egy kicsit tovább kellett sütni, mint 30+20 perc, de mindenképpen megérte a várakozást. Köszönjük! :)
Kisfali Janka 4 évvel ezelőtt
Tényleg abbahagyhatatlan!

Hasonló Receptek

Magazin