Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Abált disznófej

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db félbevágott disznófej
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél,
  • szemes bors
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A fejet jól megtisztítom, a szőrt eltávolítom, a fület levágom róla, mert nem férne bele az edénybe. Egy nagyobb edénybe teszem a fejet és a fület, majd felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadom a megtisztított 1 fej hagymát, a babérlevelet, a sót, 3-4 gerezd fokhagymát, és kb. 3 órát fedő alatt takaréklángon főzöm, a fej méretétől függően. Akkor főtt meg, mikor a hús leválik a csontról.

    Ekkor kiveszem a fejet, lefejtem a csontról a húst, és egy lapos tálra teszem a füllel együtt. A megtisztított fokhagymát összezúzom, a húsra kenem, megszórom pirospaprikával, egyenletesen elkenem. Hagyom kihűlni, és letakarva (a fokhagyma illata végett) hűtőbe teszem. Ha már jól kihűlt, máris fogyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

baconszelet
Szoktam késziteni én is, de 3-4 centis kockára darabolom, és beleteszem egy borda sütőbe, amit előzőleg folpakkal kibélelek,és bele rakom ,jó szorossan a husidarabokat, és ráöntök a levéből egy két kanálal, igy dermesztem meg. Majd szép vékony szeletekre szeletelem.

Magazin