Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Abáló kincsei pikánsan

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk!

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket (egyszerre, mert az abáló előfőzte, és körülbelül azonos a főzési idejük). Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Hozzáadjuk a babért, az apróra vágott csalamádét (savanyú uborkát), a vékony
karikákra vágott sárgarépát, a négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, a petrezselyem zöldjét, a mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük.

Körülbelül 30 percig főzzük.

Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.

Köretként főtt rizst, zsemlegombócot, főtt tésztát, galuskát és grízgaluskát is adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek