Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A vegán konyha alapanyagai: a 3 legjobb vegán mártogatós

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a növényi alapú táplálkozás nem egyenlő a zebrapintyek és a kőszáli kecskék étrendjének követésével. Házigazdánk, ismeretterjesztő sorozatának mai részében a vegán snackek világába kalauzol el bennünket!

Tíz vegánból nyolc legalább annyira idegenkedik a biomagvaktól, mint azok, akik szalontüdővel turbózzák fel húsimádó pizzájukat. Így az állati eredetű termékeket nem tartalmazó tortillachips, krokett, burrito vagy rántott hagymakarika is lehet a vegán étrend természetes része. Ezekhez pedig több mint kiváló szószokat lehet összeütni tej- és tojásmentes alapanyagokból. Úgy mint:

Vegán sajtkrém

Hozzávalók:

1/4 csésze kesudió
1 csésze meleg víz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek almaecet
1 ek sörélesztőpehely
1 kk só

A kesudiót turmixgépbe tesszük, majd 1-2 evőkanál vízzel krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, az almaecetet, a sörélesztőt majd a sót, végül a maradék vizet, majd összeturmixoljuk. Ezt az elegyet egy edényben krémes állagúra főzzük. Ízlés szerint felaprított snidlinget is adhatunk hozzá.

Mogyoróvajas-gyömbéres szósz

Hozzávalók:

3 ek mogyoróvaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1 ek citromlé
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 tk agave- vagy hasonló édes szirup
kevés meleg víz

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.

Spenótos-diós pestó

1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
10 dkg bébispenótlevél
3 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors

Az összetevőket turmixgépbe tesszük, majd összeturmixoljuk.

HÁZIGAZDÁNK TOVÁBBI RECEPTJEIT ÉS CIKKEIT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss