Tíz vegánból nyolc legalább annyira idegenkedik a biomagvaktól, mint azok, akik szalontüdővel turbózzák fel húsimádó pizzájukat. Így az állati eredetű termékeket nem tartalmazó tortillachips, krokett, burrito vagy rántott hagymakarika is lehet a vegán étrend természetes része. Ezekhez pedig több mint kiváló szószokat lehet összeütni tej- és tojásmentes alapanyagokból. Úgy mint:
Vegán sajtkrém
Hozzávalók:
1/4 csésze kesudió
1 csésze meleg víz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek almaecet
1 ek sörélesztőpehely
1 kk só
A kesudiót turmixgépbe tesszük, majd 1-2 evőkanál vízzel krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, az almaecetet, a sörélesztőt majd a sót, végül a maradék vizet, majd összeturmixoljuk. Ezt az elegyet egy edényben krémes állagúra főzzük. Ízlés szerint felaprított snidlinget is adhatunk hozzá.
Mogyoróvajas-gyömbéres szósz
Hozzávalók:
3 ek mogyoróvaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1 ek citromlé
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 tk agave- vagy hasonló édes szirup
kevés meleg víz
Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.
Spenótos-diós pestó
1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
10 dkg bébispenótlevél
3 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors
Az összetevőket turmixgépbe tesszük, majd összeturmixoljuk.