Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A top 3 tésztafajta

Ebből a három tésztafajtából számos finom süteményt varázsolhatunk az asztalra!
Élesztős

A hozzáadott liszt, tojás, zsiradék és cukor mennyisége a recepttől függ, ám abban az összes megegyezik, hogy mindegyik alapja az élesztő. Morzsoljuk nagyobb darabokra, aztán tegyük langyos tejbe. Ha kell, nagyon alacsony lángon melegítsük, vagy tegyük a meleg sütőbe, amíg fel nem fut. Ha feljön a folyadék tetejére, és megnő a térfogata, öntsük a sütemény többi alapanyagához, és dolgozzuk össze azokkal. Konyharuhába csavart edényben vagy speciális tálban, meleg helyre téve hagyjuk kelni a tésztát. Így készül például a pogácsa, az aranygaluska és a tejes kalács is.

Kevert

A kevert tészták egyszerűen elkészíthetőek, titkuk a gondos összedolgozásban rejlik. Az alaptészta általában margarinból, cukorból, tojásból, lisztből, sütőporból és tejből áll össze. A margarint verjük habosra a cukorral, dolgozzuk bele a tojásokat, öntsük fel a tejjel, majd apránként tegyük bele a sütőport és a lisztet is. Az így készített masszából meggyes vagy almás pitét, sőt, muffint is süthetünk.

Égetett

Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen akkor lesz igazán finom, ha magas hőmérsékleten süti ki. Remek példa erre a képviselőfánk. Ki képes ellenállni a pudinggal töltött, porcukorral meghintett falatkáknak?! Az elkészítése nem ördöngösség: a margarint vízben olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, majd a tűzről levéve a tojásokat is. Egy nyomózsákkal adagoljuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vágjuk ketté a fánkokat, majd kanalazzuk ki, és töltsük meg pudinggal a belsejüket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss