A tökéletes tavaszi tekercs

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg shiitake gomba
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg bambuszrügy
  • 30 dkg darált sertéshús
  • bors
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek vodka
  • 1 tk étkezési keményítő
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 16 dkg étkezési keményítő
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1.

    Hámozzunk meg 2 gerezd fokhagymát, 1 fej hagymát és 10 dkg shiitake gombát, majd aprítsuk fel őket. Forrósítsunk fel 1 ek olajat. Pirítsunk meg rajta 10 dkg bambuszrügyet (konzerv is lehet) és 30 dkg darált sertéshúst a hagymával és a gombával együtt. Ízesítsük sóval, borssal, 1 tk cukorral, 1 csipet őrölt gyömbérrel, 1-1 ek szójaszósszal és vodkával.

    2.

    Kevés hideg vízben keverjünk csomómentesre 1 tk étkezési keményítőt, majd öntsük a serpenyőbe, és sűrítsük be vele az ételt.

    3.

    A tésztához keverjünk el 20 dkg lisztet 10 dkg étkezési keményítővel. Adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk, majd keverjünk hozzá 1 db tojást.

    4.

    Süssünk a tésztából vékony palacsintákat. Töltsük meg a húsos keverékkel, és szorosan tekerjük fel őket. 5 dkg lisztből, 6 dkg keményítőből és egy kevés vízből keverjünk még egy adag tésztát, és forgassuk meg benne a tekercseket.

    5.

    Süssük őket 2 ek olajon ropogósra. Díszítsük zöld fűszerekkel. Kínálhatunk mellé párolt rizst vagy zöldségeket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin