Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A tökéletes hercegnő burgonya

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 4 ek vaj
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1 tk fehérbors
  • 0,5 dl tejszín
  • 3 db tojás sárgája

Elkészítés

    1.  Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott burgonyát. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük. 
    2. A krumplit leszűrjük, majd visszarakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a maradék vajat, a reszelt szerecsendiót,  a fehérborsot és a tejszínt, majd egy krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk a masszát.
    3. Ha elértük a krémes állagot, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, tovább keverjük.
    4. Egy habzsákba kanalazzuk a masszát és egy csillag alakú nyomóformával dió nagyságú halmokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    5. A krumplik tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna árnyalatot nem kap. (kb. 10-15 perc)

    MÉG TÖBB ISTENI KÖRET >>> 

    MÉG TÖBB KRUMPLIS ÉTEL >>> 

    6 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ KÖRET A KRUMPLI ÉS A RIZS HELYETT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin