Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes cukkinileves, ami az egész család kedvence lehet!

Bloggerünk könnyű nyári levest hozott nekünk, amelyet akár hidegen is fogyaszthatunk. A krémes leves legfontosabb alapanyaga pedig a cukkini, amit imádunk!

Mostanában egyre sűrűbben főzők levest, de valahogy sosem jutott eszembe cukkiniből levest főzni. Imádom köretnek, rántva, töltve szívesen készítettem, de valahogy a cukkinileves nem fordult meg a fejemben. Nos, ez most megváltozott, mert annyira finom olyan könnyed lett ez a leves, hogy lehetetlenség volt belőle egy tányérral enni. Vigyázat, másnap biztosan új adagot kell főzni! :)


Hozzávalók (4 személyre):

2 db cukkini
4 ek vaj
1 csokor újhagyma
1 tk barna cukor
4 ek száraz fehérbor
1 l húslevesalaplé
1 csokor petrezselyem
200 ml cukrozatlan habtejszín

bors
őrölt szerecsendió
40 g dióbél

1. A megtisztított cukkiniket hosszában szeljük négyfelé, majd vágjuk fel 1 cm-es darabokra.

2. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a cukkinit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Hintsük meg a barna cukorral, és kissé karamellizáljuk azt. Azután locsoljuk rá a bort, forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük a levest kb. 15 percig.

3. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, majd néhány kivételével adjuk azokat a leveshez, és főzzük további néhány percig.

4. Dúsítsuk a levest a tejszínnel, ezután pürésítsük botmixerrel, és ízesítsük némi sóval, borssal, valamint 1 csipet őrölt szerecsendióval. A megmaradt, felaprított petrezselyemlevelekkel és a durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 370 kcal


Ezek is érdekelhetnek

Friss