A tökéletes csokis keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 ek sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 15-18 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és a tojással simára keverjük.
    2. Hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és egy fakanállal elkeverjük.
    3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk, egymástól távol, mert szétterülnek!
    4. Addig süssük amíg a széle aranybarna nem lesz, és ha belenyomunk egy kést, akkor nem ragad rá a tészta. Ez nagyjából 15 perc, kicsi-közepes lángon.
    5. A megsült kekszeket óvatosan rácsra tesszük, és megvárjuk hogy kihűljön. Vigyázat, a kekszek melegen még nagyon puhák, könnyen törnek!
    6. Miután kihűltek, tálaljuk gusztusosan a ropogós, mennyei csokis kekszeket. 

Megjegyzés

Nálunk ez a recept nagyon bevált, remélem nektek is bevált a sütemény!

Nagyi Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin