Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

A tökéletes a palacsinta - minden a recepttől a megvalósításig

default user icon
MME Desszert
0
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ezért minden tapasztalatunkat összegyűjtve adunk tippeket, hogy hibátlan palacsintákat süthessetek.
Hirdetes
Alaprecept

Amennyiben robotgépet használunk a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik.

Még finomabb lesz, ha szóda- vagy ásványvíz helyett is tejjel készítjük. A tejet apránként adjunk hozzá, így biztosan nem képződnek majd csomók a tésztában.

Akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.

Palacsinta alaprecept >>>

Sütés

Inkább teflonserpenyőt használjunk, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas.

A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgassunk kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kenjük ki), majd öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön!

Sós palacsinták >>>

Megfordítás

Kb. 1 perc sütés után a palacsinta alsó fele már szép világosbarnára sült. Ha nem merjük feldobni, óvatosan csúsztassuk egy nagyobb fedőre, majd megfordítva helyezzük vissza a serpenyőbe, hogy készre süljön! De megteszi egy széles lapát vagy fakanál is, amellyel könnyen megfordíthatjuk a tésztát.

Válogass több száz palacsintareceptünk közül >>>

Tálalás előtt

A palacsintákat tegyük tálalásig sütő- vagy zsírpapírra, esetleg konyhai papírtörlőre, ami felszívja a fölösleges zsírt. Ezután a tésztát ízlés szerint töltsük meg, végül szorosan feltekerve vagy négyrét hajtva tálaljuk.

Bár talán a legkedveltebb a házi készítésű baracklekvár, bátran kísérletezhetünk másféle édes vagy sós töltelékkel is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes